Klassikaline Eesti kartulisalat

Eestis on südamlikud ja kodused toidud alati au sees olnud. Üheks selliseks armastatud roaks on traditsiooniline kartulisalat, mis sobib hästi nii argipäeva õhtusöögiks kui ka pidulauale. See lihtne ja maitsva tulemuseni viiv retsept järgib vanu Eesti kokandustraditsioone ning toob esile kodumaised maitsekombinatsioonid.

Koostisosad:

  • 800 g keedukartuleid
  • 4 muna
  • 200 g sinki
  • 1 suur marineeritud kurk
  • 1 sibul
  • 300 g hapukoort
  • 200 g majoneesi
  • Sool
  • Must pipar
  • Värske petersell

Valmistamine:

  1. Alustada tuleks kartulite ja munade keetmisega. Pane kartulid külma veega keema ja jäta keema umbes 20–30 minutiks, olenevalt nende suurusest. Kõrvale pane teise potti munad, mida keeda 10 minutit, et saavutada kõvaks keedetud munade konsistents.

  2. Sel ajal, kui kartulid ja munad keevad, tükelda sink kuubikuteks, haki peeneks sibul ja marineeritud kurk.

  3. Kui kartulid on pehmed, kurna need ja lase jahtuda. Samuti jahuta keedetud munad külma vee all ja koori need.

  4. Jahutatud kartulid tuleb lõigata umbes ühesuurusteks kuubikuteks. Tee sama munadega.

  5. Võta suurem kauss ja sega selles kokku kartuli- ja munakuubikud, tükeldatud sink, sibul ning kurk.

  6. Teises kausis sega kokku hapukoor ja majonees. Maitsesta soola ja musta pipraga. Kui kaste on ühtlaselt segunenud, vala see kaussi teiste koostisosade peale ja sega kõik ettevaatlikult läbi.

  7. Lase valmis kartulisalatil maitsestuda, soovitatavalt vähemalt tund aega jahedas kohas või külmikus.

Kokkuvõte:

Valmis on maitsev ja lihtne Eesti kartulisalat, mida võib serveerida nii iseseisvalt kui ka mõne liharoa kõrvale. Traditsiooniline kartulisalat sobib igasse lauda ning selle valmistamine ei nõua keerukaid oskusi ega palju aega. Enne serveerimist puista peale hakitud värsket peterselli, et lisada värvi ja värskust. Naudi koos pere ja sõpradega!