Klassikaline Eesti hapukapsasupp

Sissejuhatus

Hapukapsasupp on tõeliselt talvine roog, mis soojendab südant ja kõhtu. See traditsiooniline Eesti köögi klassik on tuntud oma lihtsuse ja oivalise maitse poolest. Supi valmistamiseks on vaja mõningaid kohalikke koostisosi ning natuke aega, et kõik maitsed saaksid kenasti läbi kuumeneda.

Sisu

Koostisosad:

  • 500 g hapukapsast
  • 200 g suitsusinki või -liha
  • 2 suurt kartulit
  • 1 suur sibul
  • 1 porgand
  • 1-2 loorberilehte
  • 3-4 tera musta pipart
  • 1,5 liitrit vett või puljongit
  • Sool, suhkur ja soovi korral köömned maitsestamiseks
  • Värsket hakitud tilli või rohelist sibulat serveerimiseks

Juhised:

  1. Koori ja tükelda kartulid ning porgand ruudukujulisteks tükkideks.
  2. Haki sibul peeneks.
  3. Tõsta suur pott pliidile ja prae sibul väheses õlis, kuni see muutub klaasjaks.
  4. Lisa potti tükeldatud suitsuliha ja prae, kuni liha on kergelt pruunistunud.
  5. Seejärel lisa potti hapukapsas koos kapsaleemega, porgandid ja terved kartulid.
  6. Vala peale vesi või puljong ning lisa loorberilehed ja terve must pipar.
  7. Lase supp keema tõusta, seejärel alanda kuumust ja hauta vaiksel tulel umbes 30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
  8. Maitsesta supp soola, suhkru ja soovi korral köömnetega.
  9. Eemalda loorberilehed ja pipraterad enne serveerimist.
  10. Serveeri kuumalt, raputa peale hakitud tilli või rohelist sibulat.

Kokkuvõte

Hapukapsasupp on suurepärane viis, kuidas nautida Eesti köögi klassikat. Seda armastavad nii suured kui väikesed ning see sobib ideaalselt külma ilmaga kosutavaks eineks. Lisa supile veel värske till või roheline sibul vahetult enne serveerimist ning naudi rammusat ja maitsvat suppi, mis soojendab iga eestlase hinge.